Provincie Groningen: 8 ton subsidie voor "asbest eraf, zonnepanelen erop"

De Provincie Groningen heeft 795.000 euro beschikbaar gesteld om asbest op daken van boerderijen te vervangen door zonnepanelen.

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Boeren kunnen sinds 1 juli 2013 subsidie aanvragen om het verwijderen van asbest op hun dak te combineren met het laten installeren van zonnepanelen. Elke m2 asbestdak krijgt 3 euro subsidie. Een dak van minimaal 400 m2 kan een maximale subsidie krijgen van 7.500 euro. De subsidie kan tot 1 september 2014 worden aangevraagd. Meer Met Minder, een initiatief van o.a. Bouwend Nederland, Energie Nederland, UNETO-VNI en de Rijksoverheid, voert de regeling uit.

Voorwaarden subsidie

Er zijn voorwaarden aan verbonden aan de subsidie met betrekking tot locatie, zichtbaarheid, ordening en uitstraling van de zonnepanelen. Monumenten zijn niet bij voorbaat uitgesloten. Het is mogelijk deze subsidie te stapelen op bestaande fiscale regelingen zoals de Milieu- en de Energie-investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Subsidie kan worden aangevraagd via de website asbest van het dak.

Bekijk bij Energieondernemer 3 rekenvoorbeelden voor het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen.

Duurzaamheidslening energiezuinig huis

Particuliere woningbezitters uit de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe kunnen vanaf 1 juni 2013 maximaal 15.000 euro lenen om te investeren in energiebesparende maatregelen. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) voert de regeling namens de drie provincies uit. Door de lage rente van deze Duurzaamheidslening wordt het financieel aantrekkelijker uw woning energiezuinig of misschien zelfs energieneutraal te maken. Lees hier meer informatie over deze duurzaamheidslening.

Website provincie Groningen

Voor meer informatie en hulp bij het onderzoek en de aanschaf van de zonnepanelen kunt u contact opnemen met Marnick Pinxterhuis en Anthony Voets van ons bureau via 0528-331100 of per mail.

bron: Energie Overheid en Provincie Groningen
« Terug naar het nieuwsoverzicht