Bouwkundige inspecties

Er zijn vele redenen voor het laten uitvoeren van een bouwkundige inspectie, wij denken graag met u mee om te zorgen voor de rapportage die aan uw behoefte voldoet.

De aanleiding tot het uitvoeren van een bouwkundige keuring kan uw voornemen zijn om een gebouw te verkopen of aan te kopen. Hierbij wilt u graag weten waar u aan toe bent; wat is de bouwkundige staat van een gebouw en welke kosten kunt u verwachten op de korte en de langere termijn? Ook (aardbevings)schade aan uw gebouw kan een aanleiding zijn om ons in te schakelen.

Bij de conditiemeting conform de NEN 2767 worden vastgoedbeheerders op een complete gestandaardiseerde manier de kans gegeven om de (technische) kwaliteit van bouwwerken in beeld te brengen. Door middel van het vergelijken van die beelden is zichtbaar te maken of de beheerdoelen worden bereikt.

Doel bouwkundige inspectie

Het doel van onze bouwkundige opname is het geven van inzicht in:

  • de staat van onderhoud van het gebouw en de kosten voor direct noodzakelijk herstel van gebreken aan het gebouw (achterstallig onderhoud).
  • de onderhoudskosten of de te verwachten kosten naar aanleiding van gebreken voor de komende jaren.

Ons rapport kan voldoen aan de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie. 

In onze rapportage kunnen wij ook uw ambitie voor verbeteringen aan het bouwwerk meenemen. Hierbij kunt u denken aan de kosten voor het verbeteren van comfort, verduurzaming en of het actualiseren van de gebruiksveiligheid.

Inspectie sloop- of renovatiewerkzaamheden

Ter voorkoming van van onterechte schadeclaims kunt u als u sloop- of renovatiewerkzaamheden wilt uitvoeren, voorafgaand aan de sloop- of renovatiewerkzaamheden de staat van (belendende) bouwwerken door ons laten vastleggen. Wij verrichten deze bouwkundige vooropnames aan de hand van de 'Richtlijn Bouwkundige Opname' van het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE).

Vragen of kennismaken?

Wilt u meer weten over onze bouwkundige inspecties en wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Dan kunt u contact opnemen met Anthony Voets via 0528-331100, per mail of via ons contactfomulier.