Scholen moeten binnen een jaar duidelijkheid geven of er asbest zit in hun gebouwen

Staatssecretaris Joop Atsma van Milieu voert de druk op de scholen die voor 1994 zijn gebouwd op.

Om incidenten met asbest op scholen te voorkomen is in april 2011 in de Tweede Kamer besloten om alle schoolbesturen en/of schooldirecties te vragen de asbestsituatie in hun schoolgebouw in kaart te brengen. Dit was tot nu toe vrijblijvend, er van uitgaande dat schoolbesturen hun verantwoordelijkheid zouden nemen. Helaas blijft het aantal scholen dat een asbestinventarisatie heeft verricht achter. Derhalve heeft staatssecretaris Atsma van Milieu het voornemen om de scholen te verplichten.

Als schoolbesturen met een gebouw gebouwd voor 1994 niet binnen een jaar aan de slag gaan, gaat de staatssecretaris hen daartoe daarom verplichten.

Vanaf vandaag kunnen ouders en leerlingen ook op een speciale website kijken of hun schoolgebouw al is gecontroleerd op asbest. Via de Atlas voor de Leefomgeving kan dit worden opgezocht: https://www.atlasleefomgeving.nl/meer-weten/asbest/scholen 

Gebouweninspectie Nederland verricht dagelijks asbestinventarisaties in gebouwen en van objecten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Wiekema via tel.nr. 0528-331100 of een e-mail sturen naar info@gebouweninspectie.nl Ook als u vragen heeft over asbest.  

« Terug naar het nieuwsoverzicht