Energielabel woningen vastgoedbeheerders

Energie-index en Verbeterrapport

Gebouweninspectie Nederland kan het Energielabel opstellen conform de BRL 9500 deel 01: NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN voor het KOMO®-, respectievelijk het NL-EPBD®-procescertificaat voor ‘ENERGIEPRESTATIEADVISERING’. Deze methode is vooral geschikt voor woningeigenaren, die hun woning verhuren en al dan niet gebruik maken van de Woning Waarde Systematiek (WWS). Het uiterlijk van het energielabel is gewijzigd, zonder de kleurtjes. Belangrijkste is echter de Energie-index, die bepaalt hoeveel punten u mag vastleggen voor het WWS systeem. Hoe meer punten, hoe hoger de maximale huurgrens.

We nemen de woning in zijn geheel op inclusief constructies en installatie, en voeren deze in de software in, waarna het definitieve Energielabel wordt afgemeld. Onze EPA adviseurs werken al sinds 2008 met de BRL 9500 normen, en nemen uw woning snel en effectief op. De kosten van deze energieindex bedragen EUR 249,-- excl. BTW.

Verbeterrapport

U krijgt een Energielabel, maar voordeel van dit energielabel is dat uw woning is ‘herbouwd’ in een model, dat het eenvoudig maakt om effecten van verbetermaatregelen direct in te zien. Een Verbeterrapport is zonder extra woningbezoek op te stellen, volgens uw wensen. De kosten van een Verbeterrapport (zonder energie-index vooraf) bedragen EUR 449,-- excl. BTW. De kosten van de energie-index én Verbeterrapport bedragen EUR 399,-- excl. BTW.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact met ons opnemen via 0528331100, per mail of via ons contactfomulier.