Energielabel voor VVE's/verhuurders woningen

Sinds 1 januari 2008 is het verplicht een energielabel te overleggen bij de verkoop en/of verhuur van een woning, echter energielabels kunnen ook snel inzicht geven in de potentie van verbetering van de energieprestatie van een woningcomplex.

We kunnen energielabels opstellen voor individuele woningen, maar het is ook mogelijk dit voor een heel complex te doen. De voorwaarde is dat het complex bestaat uit woningen die in het hetzelfde bouwjaar een door dezelfde aannemer zijn gebouwd. Bij appartementencomplexen is dat altijd het geval.

De prijsstelling voor het opstellen van een energielabel voor een complex is niet standaard, omdat deze afhangt van het aantal unieke woningen in een complex, en het totaal aantal woningen.

Om tot een goede prijsstelling te komen is een plattegrond van het complex het meest cruciaal. We kunnen dan zelf kijken hoeveel unieke woningen aanwezig zijn, en daarmee wat de kosten zijn.

De levertermijn tussen opdracht en rapportage van de (geregistreerde) energielabels is ongeveer een maand. Uiteraard kan het sneller, dus laat ons weten wat uw wensen zijn.

Comfort, binnenklimaat en energiebesparing

Aanvullend op energielabels kunnen we ook kijken naar energiebesparende maatregelen, die zorgen dat het complex zuiniger en meer comfortabel wordt. Hierbij kunnen we de kosten en baten inzichtelijk maken, met inachtneming van de bewoners die het meest profiteren (bij bijvoorbeeld dakisolatie).

De energielabels worden alleen geregistreerd bij wettelijke verplichting (bij verkoop/verhuur), maar de maatregelen kunnen we te allen tijde presenteren.

Energielabels vertellen u of uw gebouw energiezuinig is, maar niet of het comfortabel is, en of u een gezond binnenklimaat heeft in het gebouw. Daarvoor heeft Gebouwen Inspectie Nederland een viertal CO2 meters beschikbaar, die tevens de luchtvochtigheid en binnentemperaturen meten.

Deze meters kunnen bij u worden geplaatst, waarbij we adviseren dat minimaal voor een periode van een week te doen. We kunnen ze daarna uitlezen en in een beknopte rapportage de meettabellen presenteren.

Uiteraard is het ook mogelijk uitgebreider energiebesparing onderzoek te doen, waarbij energiebesparing en binnenklimaatonderzoek wordt gecombineerd.

Onze adviseurs Anthony Voets en Rasha Elias helpen u graag, dus neem gerust contact op via 0528-331100, per mail of via ons contactfomulier.