Energielabel voor eigenaars en makelaars

Sinds 1 januari 2008 is het verplicht een energielabel te overleggen bij de verkoop en/of verhuur van een woning, waarop sinds januari 2015 streng op wordt toegezien. In dat jaar werd eveneens de systematiek van het opstellen van het energielabel gewijzigd en kon je zelf een energielabel laten opstellen.

Sinds 2021 is die methode niet meer mogelijk en is een bezoek aan de woning onderdeel van het opstellen van een energielabel. Dat betekent ook dat de kosten anders zijn geworden.

Gebouwen Inspectie Nederland heeft ervoor gekozen om woningen in te delen op bouwjaar als het gaat om de tariefstelling.

Woningen gebouwd na 1965 hebben vaak een goed herleidbare historie als het gaat om verbouwingen. De geschiedenis van verbouwingen bij woningen gebouwd voor 1965 is minder goed traceerbaar. Dat betekent dat we bij woningen gebouwd voor 1965 langer bezig zijn met het verzamelen van gegevens.

Voor de tariefstelling is het ook een voorwaarde om een plattegrondtekening beschikbaar te hebben. Het inmeten van een woning kan veel tijd kosten. De opname van een woning neemt ongeveer een uur in beslag. Tijdens de opname openen we alle deuren op zoek naar informatie over isolatie, installatie(s) en zonne-energie in uw woning.

Het tarief voor het opstellen van een energielabel van een woning gebouwd na 1965 is € 349,00 incl. BTW. Voor een woning gebouwd voor 1965 hanteren we een tarief van € 425,00 incl. BTW.

De enige voorwaarden zijn een plattegrond en toegang tot de gehele woning.

Onze adviseurs helpen u graag, dus neem gerust contact op via 0528-331100, per mail of via ons contactfomulier.